Monsunsoppa i Johanneskyrkan

fredag 21 oktober 2016

Gösta Malmer

Onsdag 19 oktober var det dags för årets monsunsoppa hos Stadsmissionen i Johanneskyrkan. Klubben bjuder på egenlagad soppa höst och vår, monsunsoppa respektive ängamat, i Evert Taubes anda.


Under ledning av le Chef, Jan Ekberg, samlades några klubbmedlemmar i Johanneskyrkans kök för att tillreda en fisksoppa med kummel, sej, räkor och musslor. 15 kg färsk fisk donerades av Öckeröpojkarna. Kilovis med lök, morötter, potatisl, dill, persilja och fänkål hackades och en bas av buljong reducerades och toppades med grädde och kryddor. 

I allt serverades nära 150 portioner fisksoppa, ett rekord i sammanhanget. Ryktet om "Rotarygubbarnas" matlagningskonst är väl etablerat hos Stadsmissionens gäster, som visade oss påtaglig uppskattning. Vi fick själva god förplägnad under dagen och återvänder gärna